Radni sastanak i informiranje o projektu SuPER u Učilištu Magistra

Posted by | September 24, 2020 | Najave i događanja, Radni sastanak | No Comments

Projekt SuPER – susreti podrške, edukacije i rada koji je financiran sredstvima Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike intenzivno se provodi na raznim područjima djelovanja.

Tako smo održali radni sastanak i informiranje u projektu u Ustanovi za obrazovanje odraslih Učilište Magistra koje u svom redovnom obrazovnom programu ima razna osposobljavanja kao što su dadilja, geronto-domaćica, njegovateljica starih i nemoćnih osoba, njemački za njegovateljice, samostalni knjigovođa, poslovni knjigovođa, instruktorica pilatesa i joge, instruktorica streličarstva, poslovni suradnici i voditelji, te seminare brzog čitanja, slikanja i crtanja.

Tako smo na susretu predstavili naš informativni letak projekta SuPER koji je napisan na hrvatskom i engleskom jeziku, kako bi pripadnici ciljane skupine bolje razumjeli što im to putem projektnih aktivnosti nudimo.

Projektnim aktivnostima nastojat ćemo dati doprinos integraciji osoba koje su pod međunarodnom zaštitom i žive na području Siska i okolice u smislu pružanja susreta podrške, edukacije i rada kako bi što samostalnije i sigurnije funkcionirali u lokalnoj zajednici, pojasnila je voditeljica projekta dr. sc. Daša Poredoš Lavor.

Zajedničkim djelovanjem pratit ćemo raspisane natječaje iz područja ESF jer bi pokušali osmisliti i prijaviti specifična osposobljavanja za osobe azilante (oba spola), kako bi za vrijeme boravka u Hrvatskoj ili u slučajevima ostanka u našoj zemlji stekli određene kvalifikacije i tako bili konkurentniji na tržištu rada. U ime Učilišta Magistra svoje viđenje situacije iznijela ja ravnateljica učilišta Dijana Turudić, mag. oec.

Projekt SuPER – susreti podrške, edukacije i rada financiran je sredstvima Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, a provodi se u partnerstvu s Osnovnom školom „Braća Bobetko“ Sisak i Centrom za socijalnu skrb Sisak.