Razgovaraonica i kreativna radionica povodom Međunarodnog dana žena

Povodom Međunarodnog dana žena koji se u svijetu obilježava 8. ožujka Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“ održala je razgovaraonicu i kreativnu radionicu pod nazivom „Žene u suvremenom društvu“ u kojoj su sudjelovale žene pod međunarodnom zaštitom, a koje su smještene na širem karlovačkom području. Nakon ratnih iskustava, višegodišnjih zbjegova i mnogih stresnih  situacija nekoliko obitelji našlo je trajno mjesto življenja na području Grada Karlovca gdje dio obitelji azilanata sada živi već više od tri godine. Ističu zadovoljstvo životom u miru, u okruženju gdje su prihvaćeni, gdje njihova djeca mogu pohađati željene oblike obrazovanja i dalje samostalno planirati životne puteve. Životi žena u mnogim kulturama imaju obilje zajedničkih odrednica: brinu o obitelji i djeci, održavaju kućanstva, podrške su svojim partnerima u životnim postignućima, rado čitaju, voze automobile, maštaju o dalekim putovanjima, žele doživjeti životna zadovoljstva i uspjehe.

Kako saznajemo od voditeljice ovog projekta dr. sc. Daše Poredoš Lavor susret je bio vedar i dinamičan, žene su iznosile razna životna iskustva, a osobito su se radovale poklonima – slatkišima, voću i parfemu. Ovaj susret je održan uz podršku Salama Ibrahim Kadhim Al-Nidawi, mag. iur.  – prevoditelja za arapski jezik i kulturnog medijatora.

Iz GIMG Sisak zahvaljuju se sudionicama na aktivnom sudjelovanju, a Gradu Karlovcu i Gradskoj četvrti Grabrik na podršci glede održavanja susreta na ovom području.

Ova aktivnosti dio je projekt SMS – svi mi skupa II koji je dio dvogodišnjih programa usmjerenih smanjenju i prevenciji socijalne isključenosti te socijalnom uključivanju i integraciji socijalno osjetljivih skupina za 2023. i 2024. godinu. Projekt financira s 14000 eura Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Partneri na projektu su Knjižnica i čitaonica Kutina i Osnovna škola „Braća Bobetko“ Sisak.

S nama je bio: Radio Mrežnica https://radio-mreznica.hr/razgovaraonica-i-kreativna-radionica-u-povodu-medunarodnog-dana-zena/