Razgovaraonica i kreativna radionica: „U blagdanskom raspoloženju“

Centar igre i knjižnica igračaka „Krenimo zajedno“ koja se nalazi u Osnovnoj školi „Braća Bobetko“ i Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“ organizirali su razgovaraonicu i kreativnu radionicu pod nazivom  „U blagdanskom raspoloženju“, povodom nadolazećih prosinačkih blagdanskih dana. Susret je bio namijenjen zainteresiranim sugrađanima svake životne dobi.

S dr. sc. Dašom Poredoš Lavor sudionici su razgovarali o raznim blagdanskim tradicijama koje se odnose na ukrašavanje doma, pripremu specifične hrane, posjećivanje srodnika i prijatelja, te darivanju članova obitelji. Uz podršku Jadranke Demonja i kreativnom dijelu susreta sudionici su izrađivali razne blagdanske ukrase, najviše vjenčiće i kuglice koje su ponijeli sa sobom kao sjećanje na održanu radionicu. Voćni sokovi bili su osigurani za osvježenje.

Hvala Osnovnoj školi „Braća Bobetko“ Sisak – ravnateljici Karolini Čutuk i učiteljici Refiki Omerćehaić na uvijek lijepoj i konstruktivnoj suradnji – poručuju iz GIMG Sisak.

Ova aktivnosti dio je projekta PAG – podrška aktivnom građanstvu II koji je sa 1000 Eura financiran za 2023. godinu od strane Grada Sisak. Partneri na projektu su Osnovna škola „Braća Bobetko“ Sisak, Osnovna škola Ivana Kukuljevića i Osnovna škola 22. lipnja Sisak.

S nama je bio Portal sisak.info: https://www.sisak.info/2023/12/19/razgovaraonica-i-kreativna-radionica-u-blagdanskom-raspolozenju/