Sedmi radni sastanak u svrhu koordinacije rada i sudjelovanje na predavanju

Posted by | March 11, 2023 | Najave i događanja, Radni sastanak, zazeli | No Comments

Aktivno i cjelovito od početka siječnja 2023. godine djelujemo na terenu s pružanjem usluga krajnjim korisnicima (starije i nemoćne osobe) u sklopu Programa „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III“ (UP.02.1.1.16), projekt  ZAŽELI – podrška životu u sadašnjosti (UP.02.1.1.16.0173). Nositelj aktivnosti je Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“, a partneri su Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Sisak i Hrvatski zavod za socijalni rad Područni ured Sisak.

Tako smo u petak  10. 3 2023. godine imali sedmi radni sastanak u svrhu koordinacije rada i planiranja daljnjih projektnih aktivnosti. Na ovom susretu korisnice zaposlenice su sudjelovale u edukativno-informativnom predavanju u komunikaciji i poduzetništvu – iznosile su svoja iskustva pokretanja poslova u području prodaje robe i usluga, zadrugarstva, skrbi za starije osobe i raznih obrta. Zaključeno je da žene imaju kapaciteta za razvoj poduzetništva, sam se još uvijek u društvu njihov rad manje vrednuje, teže dolaze do vodećih radnih mjesta i bivaju izložene raznim stigmatizacijama. Gđa. Ksenija Babić Klobučar, predstavnica Udruge za brigu o ženi i obitelji informirala ih je o poticajnim poduzetničkim aktivnostima koje se provode u Centru za razvoj poduzetništva, te budućim razvojnim projektima u kojima posebna pozornost bude usmjerena na zapošljavanje i dodatno osposobljavanje žena.

Projekt je financiran u maksimalnom iznosu prihvatljivih troškova 494.000,00 kuna (65.565,07 €), uz stopu vlastitog sufinanciranja 0%. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Ovaj projekt ostvaren je na temelju Zakona o uspostavi institucionalnog okvira za provedbu Europskih strukturnih i investicijskih fondova u RH u financijskom razdoblju 2014. – 2020. u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.