Susret projekta SPAS (Sigurnost-podrška-asistencija-samopouzdanje) i edukativni susret o prilagodbenim kapacitetima

Posted by | April 30, 2022 | Najave i događanja, Radni sastanak | No Comments

Dana 25. travnja 2022. održali smo edukativni susret – razgovaraonicu Podrška razvoju prilagodbenih kapaciteta za život u sadašnjosti i budućnosti u prostorijama Centra z pomoć i njegu u Jasenovcu. Na susretu su sudjelovali djelatnici Općine Jasenovac, djelatnici Centra za pomoć i njegu, predstavnici Udruge mladih „Komarac“, te volonterka GIMG Sisak.

Tijekom razgovora obrađene su slijedeće teme – općenito o kvaliteti života u sadašnjosti; tjeskoba – oblici, prepoznavanje, pomoć i samopomoć; pristup korisnicima koji se suočavaju s životnim gubicima; o ekonomskim i socijalnim krizama u životu; o važnosti aktivnog zauzimanja za sebe ne šteteći pri tome drugima. Susret je sadržavao i iskustvenu grupu u kojoj su sudionici govorili o svojim životnim iskustvima vezanim za pandemiju covid-19, doživljeni potres, proces obnove, života u neizvjesnosti i sl.

U zaključnim promišljanjima i prema anonimnim evaluacijama bilo je vidljivo da su sudionici bili zadovoljne susretom. Susret je vodila koordinatorica projekta dr. sc. Daša Poredoš Lavor.

Nositelja aktivnosti projekta SPAS (Sigurnost-podrška-asistencija-samopouzdanje) je Udruga za zaštitu i promicanje prava osoba treće životne dobi, u partnerstvu s Građanskom inicijativom „Moj grad Sisak“ i Udrugom EKS – ekološko-kulturna scena iz Hrvatske Kostajnice. Projekt je dio aktivnosti Poziv na dostavu projektnih prijedloga Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, a sufinancira Europska unija iz ESF i Ureda za udruge Vlade RH.