Veselo i kreativno povodom Valentinova s velikima i malima

Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“ organizirala je ovih dana nekoliko prigodnih druženja s učenicima i umirovljenicima na kojima je razgovarano o zaljubljenosti, prijateljstvu, ljubavi, čitane su zanimljive priče i izrađivali razni kreativni ukrasni i uporabni predmeti.

Voditeljice projekta dr. sc. Daše Poredoš Lavor ističe kako za ljubav godine nisu važne jer ljubav nas prati kroz cijeli život i tijekom cijelog života važno je voljeti i biti voljen. Tako smo povodom ljubavi koja nas prati cijeli život imali raznih tematskih aktivnosti. U Narodnoj knjižnici i čitaonici Vlado Gotovac Sisak u Dječjem odjelu imali smo za učenike I. razreda Osnovne škole 22. lipanj susret na kojem smo čitali zanimljivu priču „Ljubavne muke našeg Luke“ autorice Ivanke Borovac nakon koje smo s učenicima razgovarali o pročitanim sadržajima i povezivali ih s njihovim iskustvima simpatija u razredu i zaljubljivanja.  Naše umirovljenice volonterke Vesna Jurišić, Neda Žilić, Đurđica Krnjaić i Katica Drndelić učenicima su pričale kako su se simpatije otkrivale u njihove vrijeme mladosti, kako se iskazivala ljubav i koliko je ljubav važno njegovati tijekom cijelog života. Na kraju susreta svi su se zasladili ukusnim muffinima raznih okusa ukrašenih srcima i perlicama.

Višnja Jendričko održala je razne kreativne radionice s umirovljenicima na više lokacije pri čemu su izrađivali srca – simbole ljubavi od raznih recikliranih materijala: korištene vune, tekstila, ukrasnih traka i drvenih štapića. Na susretima se i zapjevalo. Umirovljenici rado govore o ljubavi: o ljubavi prema bližnjima; članovima obitelji; djeci, unucima i praunucima; Bogu i Domovini; prijateljima; o ljubavi prema raznim hobijima i interesima koji im s radošću ispunjavaju dan.

„ … Ljubav se ne kupuje, ljubav se ne prodaje – ljubav se za ljubav daje … „ – zaključni je svima na poznati citat ovih valentinovskih višegeneracijskih druženja.

Opisane aktivnosti dio su „MIG art“ projekta koji je financiran sredstvima MDOMSP, a sufinanciran sredstvima Grada Siska, uz partnerstvo Grada Siska, Doma za starije i nemoćne osobe Sisak i Grada Popovače.

S nama su bili:

Petrinjski radio i Portal 53: http://portal53.hr/veselo-i-kreativno-povodom-valentinova-s-velikima-i-malima/

Portal sisak.info: http://www.sisak.info/veselo-i-kreativno-povodom-valentinova-s-velikima-i-malima/