Volonterke GIMG Sisak

Posted by | July 09, 2023 | Najave i događanja, Radni sastanak | No Comments

Sunčan dan u Martinskoj Vesi i dobro raspoloženje kod domaćice Suzane Tubić i njezine obitelji bila je prilika za uključivanje novih volonterki u projekt SMS – svi mi skupa koji se provodi do 31. kolovoza 2023. godine. Svaki prijedlog, ideja i inicijativa dobro su došli.

Cilj projekta SMS je uspostava što bolje integracije osoba pod međunarodnom i privremenom zaštitom u zajednicu, kao i kvalitetan suživot svih ljudi uz međusobnu podršku i razumijevanje. Ako osvijestimo sve bitne činjenice lako ćemo uočiti da nas različitosti povezuju, a činjenje dobrih djela čini nas boljim ljudima. Hvala svim volonterima svijeta na svakom trenutku volonterskog angažmana …

Ova aktivnost dio je projekta SMS – svi mi skupa kojeg provodi Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“ dio je dvogodišnjeg programa usmjerenog smanjenju i prevenciji socijalne isključenosti te socijalnom uključivanju i integraciji socijalno osjetljivih skupina za 2021. i 2022. godinu. Sada je u drugoj godini provedbe. Projekt je financiran u iznosu 75 000 kuna godišnje sredstvima Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Partneri na projektu su Osnovna škola Braća Bobetko Sisak i Centar za socijalnu skrb Sisak.