Zanimljiv susret u Centru za integraciju stranaca – podrška multikulturalnosti i zajedništvu

U sklopu projekta „Centar za integraciju stranaca“ Projekt građanskih prava (PGP) Sisak i partner Građanska inicijativa “Moj grad Sisak” te predstavnik Norveškog vijeća za izbjeglice, kao i uz prisustvo predstavnika Grada Siska, održali su 1.12.2022. 4. zajedničko druženje pod naslovom „I odijevanje je komunikacija“.
Cilj druženja je promovirati interkulturalni dijalog odnosno međusobno povezati korisnike i potaknuti ih na aktivizam, sudjelovanje u aktivnostima koje se organiziraju u lokalnoj zajednici i tako ih dodatno integrirati u društvo. Na druženju je održana kratka prezentacija na temu odijevanja u skladu s kulturnim nasljeđem iz zemlja iz kojih dolaze naši korisnici, što je pomoglo i potaknulo razgovor među sudionicima druženja – istaknula je Milana Kreća, predsjednica PGP-a Sisak.


Prezentaciju i razgovor sa sudionicima vodila je dr. sc. Daša Poredoš Lavor iz Građanske inicijative „Moj grad Sisak“. Poredoš Lavor u prezentaciji i razgovoru sa sudionicima istaknula je kako se odjećom predstavljamo drugima i time otvaramo mogućnost za lakšu komunikaciju. Odjećom se drugima „otkrivamo“ ili se od drugih „krijemo“.
Druženje je pokrilo i ostale teme koje se tiču stranaca u RH, a bilo je prisutno više od 20 korisnika iz raznih zemalja svijeta.
U drugom dijelu ovog susreta Paal Nesse, predstavnik partnera Norveškog vijeća za izbjeglice iz Osla, govorio je o svom iskustvu u radu s izbjeglicama, tražiteljima azila u Norveškoj i strancima koji žele regulirati svoj boravak u toj zemlji, te o preprekama na koje nailaze pri ostvarenju svojih ciljeva.


Javno događanje – zajedničko druženje dio je projekta Centar za integraciju stranaca podržanog sa 135.000,00 € financijske podrške Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru Europskog gospodarskog prostora i Norveških grantova.
Više o projektu https://www.crpsisak.hr/acf/o-projektu/

“ACF

S nama je bio Petrinjski radio i Portal 53: https://portal53.hr/zanimljiv-susret-u-centru-za…