Završno druženje u Domu Petrinja

Posted by | July 28, 2020 | Najave i događanja, Radni sastanak | No Comments

Projekt Međugeneracijski dijalog – put primarne prevencije nasilja u obitelji i društvu privodimo kraju. Druženje sa svim dobnim skupinama sudionika koji su bili uključeni u projektne aktivnosti trajalo je 7 mjeseci i 13 dana – duže od početno planiranog zbog pojave pandemije COVID-19.

S obzirom na preporučene mjere zaštite i ograničenja kretanja umirovljenika koji su smješteni u domovima, naši dragi umirovljenici iz Doma za starije i nemoćne osobe Petrinja ne budu mogli sudjelovati na susretu predstavljanja završnih rezultata i ostvarenih postignuća, u dogovoru s ravnateljicom Doma Magdalenom Komes, mag. iur. – uz poštivanje pravila koje se odnose na posjete umirovljenicima u Domu organizirali smo susret na otvorenom (na terasi) u trajanju od 15 minuta i noseći zaštitne maske.

Umirovljenici su se obradovali posjeti, čokoladnoj torti i voćnim okovima za osvježenje. U razgovoru s voditeljicom projekta dr. sc. Dašom Poredoš Lavor prisjetili su se raznih aktivnosti u kojima su sudjelovali tijekom provedbe projekta, što ih je osobito radovalo, te su istaknuli kako bi i u buduće htjeli sudjelovati u ovakvim aktivnostima. Poredoš Lavor informirala je umirovljenike o nekim od postignutih rezultata kao što su da je projekt provođen na područje cijele SMŽ, da je ukupno u projektu sudjelovalo 2403 osoba, da je ostvareno 313 volonterskih sati i da je bilo 82 medijska prikaza o projektnim aktivnostima.

Projekt  Međugeneracijski dijalog – put primarne prevencije nasilja u obitelji i društvu financiran je sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Partneri na projektu su Dom za starije i nemoćne osobe Petrinja, Knjižnica i čitaonica Kutina i Općina Hrvatska Dubica.

Tihomir Lavor, predsjednik Građanske inicijative „Moj grad Sisak“