Razgovaraonica i kreativna radionica povodom Svjetskog dana mentalnog zdravlja

Centar igre i knjižnica igračaka „Krenimo zajedno“ koja se nalazi u Osnovnoj školi „Braća Bobetko“ i Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“ organizirali su razgovaraonicu i kreativnu radionicu pod nazivom Mislim – znam – sretan sam povodom obilježavanja Svjetskog dana mentalnog zdravlja.

Razgovarali smo o važnosti očuvanja mentalne svježine, aktivnom i kritičkom promišljanju, te mentalnim vještinama značajnim za unapređenje svakodnevnog životnog funkcioniranja. Rješavali smo razne mozgalice i komentirali motivacijsku priču pod nazivom Priča o čavlima. U drugom dijelu susreta održana je kreativna radionica u koju su zainteresirani sudionici izrađivali ukrasne magnetiće s motivima Siska. Hvala sudionicima na aktivnom sudjelovanju. GIMG Sisak zahvaljuje se domaćinu na suradnji i osiguravanju prostora za rad.

Ova aktivnosti dio je projekta PAG – podrška aktivnom građanstvu II koji je sa 1000 Eura financiran za 2023. godinu od strane Grada Sisak. Partneri na projektu su Osnovna škola „Braća Bobetko“ Sisak, Osnovna škola Ivana Kukuljevića i Osnovna škola 22. lipnja Sisak.

S nama je bio Petrinjski radio i Portal 53: https://portal53.hr/odrzana-razgovaraonica-i-kreativna-radionica-mislim-znam-sretan-sam/?fbclid=IwAR0Q3kejstz8EU8hUx0okSi-g2fBmcsSZ4PHovSyQW-IEV8G5z4ltECt_Vg