Razgovaraonica i kreativna radionica u Knjižnici Caprag: Ljeto, odmor i mi

Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac  Sisak Ogranak u Capragu i Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“ organizirali su razgovaraonicu i kreativnu radionicu pod nazivom Ljeto, odmor i mi. Susret su vodile dr. sc. Daša Poredoš Lavor koja je sa sudionicima razgovarala o važnosti odmora u životu, a Jadranka Demonja je sa sudionicima izrađivala reljefnu ukrasnu pločicu s motivima ljeta. Radni materijal je bio osiguran, a sudionici su sve što su izradili ponijeli sa sobom.

Susret je bio više-generacijski, pa su tako i opisani različiti načini odmaranja i provođenja vremena za vrijeme godišnjeg odmora i školskih praznika. Mnogi sudionici prakticiraju aktivan odmor koji uključuje susrete s drugim ljudima, ali isto tako i potrebnu za vremenom koje često nazivamo „vrijeme za sebe“.

Poredoš Lavor sudionicima je pročitala razne mudre misle o radu i odmoru koji su potom sudionici komentirali i iskustveno povezivali sa svojim životima.

Bilo nam je lijepo. Hvala sudionicima na aktivnom doprinosu. Vidimo se ponovo u srpnju – poručuju iz NKČ Vlado Gotovac Ogranka u Capragu i GIMG Sisak.

Ova aktivnosti dio je projekta PAG – podrška aktivnom građanstvu II koji je sa 1000 Eura financiran za 2023. godinu od strane Grada Sisak. Partneri na projektu su Osnovna škola „Braća Bobetko“ Sisak, Osnovna škola Ivana Kukuljevića i Osnovna škola 22. lipnja Sisak.

S nama su bili Petrinjski radio i Portal 53: https://portal53.hr/razgovaraonica-i-kreativna-radionica-u-knjiznici-caprag-ljeto-odmor-i-mi/