Susret „Moje vrijednosti i vještine“ u Dječjoj knjižnici Sisak – projekt P.I.O.

Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“ i Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac Dječji odjel organizirali su susret pod nazivom „Moje vrijednosti i vještine“ za učenike 5 razreda Osnovne škole Ivana Kukuljevića Sisak u svrhu ojačavanja prilagodbenih kapaciteta za život u sadašnjosti i budućnosti. Učenike predvođene razrednicom Tihanom Blažević, prof. engleskog jezika, u uvodnom dijelu susreta pozdravila je voditeljica Dječje knjižnice Nataša Debogović Bujas, prof. Učenicima je na susretu  pročitana motivacijska priča „O dva skakavca“ o kojoj su učenici aktivno razgovarali, a potom su radili na razvoju osobnog samopoštovanja i samopouzdanja putem vježbe Cvijet moga imena.

Susret je vodila i s učenicima razgovarala dr. sc. Daša Poredoš Lavor, a teme su bile raznolike: odnos s vršnjacima, uloge u obitelji, zadovoljstvo sobom, radne navike, poštovanje i prihvaćanje različitosti, načini provođenja slobodnog vremena i sl.

Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“ i Dječja knjižnica zahvaljuju učenicima i profesorici Tihani na aktivnom sudjelovanju, te se raduju novim susretima. Na kraju susreta učenici su se osvježili voćnim sokom, a svima su podijeljeni i mali džepni kalendarići za 2022. godinu koji su dio materijala promidžbe i vidljivosti P.I.O. projekta.

Navedena aktivnost dio je projekta P.I.O. – podrška, informiranje i osnaživanje kojeg provodi Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“, a financiran je sredstvima Grada Siska.

S nama je bio Petrinjski radio i Portal 53: https://portal53.hr/u-sklopu-projekta-p-i-o-odrzan-susret-moje-vrijednosti-i-vjestine/