Završetak provedbe aktivnosti na terenu projekta ZAŽELI – podrška životu u sadašnjosti

Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“ u fazi je zadnjeg mjeseca provedbe Programa „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III“ (UP.02.1.1.16), projekt ZAŽELI – podrška životu u sadašnjosti (UP.02.1.1.16.0173). Deset zaposlenih žena koje su radile putem ugovora o radu na određeno puno radno vrijeme uskoro završava s radnim odnosom. Tim povodom za krajnje korisnike osigurali su male poklone – konjski balzam koji ima učinkoviti djelovanje širokog spektra i pozdravna pisma zahvale osobama koje su sudjelovale u projektu. Umirovljenici su se obradovali ovom malom znaku pažnje.

Imamo vrlo malo cjelovitih i pouzdanih informacija o uvjetima i osobitostima provedbe ovog Programa u fazi IV stoga ne znam da li ćemo se prijaviti na natječaj / poziv kada bude objavljen. Naša iskustva svjedoče da su udruge odnosno organizacije civilnog društva u složenijoj poziciji provedbe, nego npr. gradovi, općine i udruge koje ostvaruju pravo na stalne izvore financiranja jer imaju veća proračunska sredstva s kojima mogu balansirati i (pred) ili (su) financirati provedbu projektnih aktivnosti. Željeli bi dobiti odgovore na naša pitanja kako bi znali da li se možemo pripremati za slijedeću fazu provedbe. Potrebe za ovakvim oblikom podrške u društvu su značajno prisutne, ali je isto tako važno da se cjelovito, ne samo formalno provode. Hvala onima koji razumiju činjeničnu situaciju. Mislimo pozitivo i nadamo se uvjetima koji su prihvatljivi za sve – istaknula je voditeljica projekta dr. sc. Daša Poredoš Lavor, te zahvalila zaposlenim ženama na marljivom i odgovornom radu.

Nositelj opisanih aktivnosti je Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“, a partneri su Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Sisak i Hrvatski zavod za socijalni rad Područni ured Sisak.

Projekt je financiran u maksimalnom iznosu prihvatljivih troškova 494.000,00 kuna (65.565,07 €), uz stopu vlastitog sufinanciranja 0%. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Ovaj projekt ostvaren je na temelju Zakona o uspostavi institucionalnog okvira za provedbu Europskih strukturnih i investicijskih fondova u RH u financijskom razdoblju 2014. – 2020. u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.

S nama je bio: Petrinjski radio i Portal 53: https://portal53.hr/zavrsetak-provedbe-aktivnosti-na-terenu-projekta-zazeli-podrska-zivotu-u-sadasnjosti/