I još jedna veća nabava paketa higijenskih potrepština za kućanstva krajnjih korisnika uspješno je odrađena

Posted by | October 10, 2019 | Najave i događanja, zazeli | No Comments

Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“ već gotov 20 mjeseci provodi Program ZAŽELI projekt ŽENA – želim edukacijom nastaviti aktivno.

Svaki mjesec nabavljaju se paketi higijenskih potrepština za kućanstva krajnjih korisnika – i to prema prvotnom planu 60 paketa. S obzirom da sada naše korisnice zaposlenice usluge pružaju u 114 kućanstava, svaki se mjesec paketi racionalno dostavljaju krajnjim korisnicima u skladu sa stvarnim potrebama. Većina krajnjih korisnika razumiju ovu situaciju i prihvaćaju je, no – ima i onih koji su prioritetno usmjereni samo na svoje potrebe, ne razmišljajući o tome da su i drugi umirovljenici uključeni u projekt, te da im predmetni paketi također pridonose kvaliteti života kao i njima samima. U ovakvim situacijama pokušavamo krajnjim korisnicima dodatno pojasniti situaciju i pozvati ih na razumijevanje i kompromis.

Smatramo da su paketi koje nabavljamo primjerene kvalitete i bogati sadržajem, a uvijek su i primjereno označeni znakovima vidljivosti projekta.

Građanskoj inicijativi „Moj grad Sisak“ shodno prijavljenim projektnim aktivnostima na Programu zapošljavanja žena Zaželi, projektu ŽENA – želim edukacijom nastaviti aktivno koji je sufinanciran sredstva Europskog socijalnog fonda Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. (vrijednost projekta: 1.889.798,00 kuna) – omogućeno je zapošljavanje 10 teže zapošljivih žena, koje putem ovog projekta kroz razne aktivnosti pružaju pomoć i podršku korisnicima na terenu u potrebi, a to su osobe starije životne dobi i osobe s invaliditetom, kako bi im svaki dan života učinile ljepšim, kvalitetnijim i sigurnijim.  Projekt ŽENA – želim edukacijom nastaviti aktivno provodi se od 1. lipnja 2018. do 31. kolovoza 2020. godine. Partneri na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Sisak, Centar za socijalnu skrb Sisak i Grad Sisak.

Hrabro idemo dalje u provedbi projekta, te zahvaljujemo svim koji prepoznaju i prihvaćaju naš rad.