Obilježili smo Dan Europe

Posted by | May 13, 2019 | Najave i događanja, zazeli | No Comments

Korisnice zaposlenice Ivančica Velić, Ivana Ivezić i Tatjanom Ferenčak zajedno s voditeljicom projekta dr. sc. Dašom Poredoš Lavor u sisačkom hotelu Panonija obilježile su Dan Europe s informativno-promotivnim štandom na Međunarodnom znanstveno-stručnom simpoziju pod nazivom Cjeloživotnim obrazovanjem do profesionalnog identiteta. Ovaj simpozij organizirali su Učiteljski fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Dječji vrtić Sisak Stari – u hotelu Panonija u Sisku u dane 9. i 10. svibanj 2019. godine. Projekt je primjereno predstavljen, pohvaljen od posjetitelja štanda i podijeljeni su promotivni materijali (leci, šalice, majice, tekstilne torbe).

Voditeljica projekta dr. sc. Daša Poredoš Lavor i koordinatorica Jadranka Demonja su Dan Europe obilježila i putem kraćeg druženju sa stručnim djelatnicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje PU Sisak Odjela Mjera zapošljavanja koje su informirale o tijeku provođenja projekta i podijelile promotivne materijale.

      

Građanskoj inicijativi „Moj grad Sisak“ shodno prijavljenim projektnim aktivnostima na Programu zapošljavanja žena Zaželi, projektu ŽENA – želim edukacijom nastaviti aktivno koji je sufinanciran sredstva Europskog socijalnog fonda Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. (vrijednost projekta: 1.889.798,00 kuna).

        

Korisnice zaposlenice putem ovog projekta kroz razne aktivnosti koje uključuju održavanje kućanstva i okućnice; pomoći pri dostavi namirnica; pomoći pri pripremi obroka u kućanstvima krajnjih korisnika; pomoć pri održavanju osobne higijene, oblačenju i svlačenju; pomoć u posredovanju pri ostvarivanju raznih prava; pomoć u socijalnoj integraciji; druženje, razgovore i zajedničko provođen vremena; povezivanje s vršnjacima u svrhu aktivnog provođenja slobodnog vremena, pratnju i pomoć u raznim društvenim aktivnostima – na usluzi su krajnjim korisnicima na terenu, a to su osobe starije životne dobi i osobe s invaliditetom, kako bi im svaki dan života učinile ljepšim, kvalitetnijim i sigurnijim. Razdoblje provedbe ovog projekta je od 1. lipnja 2018. do 31. kolovoza 2020. godine.

Partneri na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Sisak, Centar za socijalnu skrb Sisak i Grad Sisak.