Online podrška

Posted by | March 22, 2020 | Najave i događanja, zazeli | No Comments

Od 17. 3. 2020. godine zbog smanjenja izravnog kontakta sa sudionicima (kao i partnerima i suradnicima) projekta Međugeneracijski dijalog – put primarne prevencija nasilja u obitelji i društvu, projekta Dobro je znati, kao i izravnog kontakta s krajnjim korisnicima Programa zapošljavanja žena Zaželi – projekta ŽENA – želim edukacijom nastaviti aktivno, osigurali smo da voditeljica ovih projekata dr. sc. Daša Poredoš Lavor stoji na raspolaganju u svrhu psihosocijalne podrške, emotivnog osnaživanja i razgovora putem društvene mreže FB koja glasi na njezino ime, mobitela 098 376 414 i e-maila: dasa.poredos@sk.t-com.hr .

Prema dosadašnjim iskustvima javljaju nam se sugrađani svih dobnih skupina s raznim pitanjima i komentarima. Mnogi su zabrinuti, brinu se zbog neizvjesnosti stanja, traže pojašnjenje pojmova „samoizolacija“ i „karantena“. Dio sugrađana doživljava komunikacijske i odnosne teškoće jer su sada ukućani više-generacija na okupu, usmjereni su i upućeni jedni na druge što u vremenu opće međusobne otuđenosti zadnjih godina i nije bila česta praksa, pa sada u situaciji kada su ponovo zajedno na okupu i mala iskrica nerazumijevanje je dovoljna da izazove veće komunikacijske teškoće. Oni s više strpljenja, razumijevanja i upornosti iz aktualne situacije prepoznaju razna pozitivna iskustva, međusobno se povezuju, postaju empatični i uspostavljaju bolje odnose koji se odlikuju podrškom, emotivnom i socijalnom osjetljivošću, te većom angažiranošću oko preživljenja aktualne situacije na miran i stabilan način, vodeći primjerenu brigu o svim članovima obitelji.

Nadalje vas pozivamo da nam se javite i podijelite s nama vaša promišljanja, iskustva, nedoumice i izazove. Tu smo za vas, jer zajedno smo jači i sigurniji.

Predsjednik Građanske inicijative „Moj grad Sisak“: Tihomir Lavor