Osposobljavanje za njegovateljice starijih i nemoćnih osoba – praktični dio nastave

Posted by | November 24, 2018 | Najave i događanja, Radni sastanak, zazeli | No Comments

Naše korisnice zaposlenice s osposobljavanjem za njegovateljice starijih i nemoćnih osoba koje provodi Učilište Magistra iz Zagreba završile su s danom 23. studeni 2018. godine. Uz teorijski dio izobrazbe, obavile su i praktični dio nastave koji su pohađale vikendom.

  

Za korisnice zaposlenice za obavljanje praktičnog dijela nastave izabrale su slijedeće subjekte u zajednici:

–              Marija Tomić – Obiteljski dom Sarkotić – Strelečko

–              Tatjana Ferenčak – Udomiteljsko Gordane Miškanović – Novo Selo Palanječko

–              Vesna Kordić – Obiteljski dom Posavec – Petrovac

–              Ivana Ivezić – Dom za starije i nemoćne osobe Sisak – Sisak

  

U navedene ustanove socijalne skrbi, obiteljske domove i udomiteljsku obitelj korisnice zaposlenice su osobno navele kao preferirana mjesta za praktični rad, a voditeljica projekta ih je sve pojedinačno kontaktirala i dogovorila suradnju. Učilište Magistra Zagreb u skladu s opisanim je sačinilo i Uputnice za praktični dio nastave koje su dostavljanje odgovornim osobama navedenih subjekata. zobrazba se odvijala primjerenom dinamikom i u skladu s planom rada. Polaznice su za ispit spremne kojeg će polagati dana 5. prosinca 2018. godine.

  

Buduće njegovateljice nadalje će kroz razne aktivnosti koje uključuju održavanje kućanstva i okućnice; pomoći pri dostavi namirnica; pomoći pri pripremi obroka u kućanstvima krajnjih korisnika; pomoć pri održavanju osobne higijene, oblačenju i svlačenju; pomoć u posredovanju pri ostvarivanju raznih prava; pomoć u socijalnoj integraciji; druženje, razgovore i zajedničko provođen vremena; povezivanje s vršnjacima u svrhu aktivnog provođenja slobodnog vremena, pratnju i pomoć u raznim društvenim aktivnostima – biti na usluzi krajnjim korisnicima na terenu, a to su osobe starije životne dobi i osobe s invaliditetom.

  

Građanskoj inicijativi „Moj grad Sisak“ shodno prijavljenim projektnim aktivnostima na projektu ŽENA – želim edukacijom nastaviti aktivno koji je sufinanciran sredstva Europskog socijalnog fonda Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. (vrijednost projekta: 1.889.798,00 kuna) – omogućeno je da korisnice projekta uputi na dodatnu izobrazbu kako bi stekle nove znanja i postale konkurentnije na tržištu rada.

  

Partneri na ovom projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Sisak, Centar za socijalnu skrb Sisak i Grad Sisak.