Projekti SuPER i Godine su samo broj II na 11. Sajmu udruga i ustanova

Posted by | September 27, 2020 | Najave i događanja | No Comments

Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“ sudjelovala je na 11. Sajma udruga i ustanova koji je održan u okviru nacionalne manifestacije “Hrvatska volontira 2020.” i Dana otvorenih vrata udruga. Organizatori sajma bili u Agencija lokalne demokracije Sisak i Zajednica sportskih udruga grada Siska u suradnji s Bodybuilding klubom Sisak, Gradom Siskom i Turističkom zajednicom Sisak. Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“ informirala je građane o projektima koje provodi (SuPER – susreti podrške, edukacije i rada i Projekt Godine su samo broj II), prikazali smo kreativne uratke i ponudili sugrađanima mogućnost sudjelovanja u maloj kreativnoj radionici izrade ukrasnih privjesaka od recikliranih materijala. Hvala volonterkama Jadranki Demonja, Višnji Jendričko, Ivančici Velić i Daši Poredoš Lavor na angažmanu i aktivnom sudjelovanju.

Tijekom Sajma predstavile su se i udruge i ustanove koje u svoj rad uključuju volontere, te sportske i tehničke udruge s područja Siska i okolice, kako bi građanima predstavili svoj rad i motivirali ih da se uključe u brojne aktivnosti koje udruge i ustanove nude. Program je bio zamišljen tako da su izlagači imali interakciju s posjetiteljima i mogućnost organiziranja radionica, izložbi i sl., a sportske udruge demonstrirale su sportove i vještine na improviziranim borilištima.

 

Hladno i kišovito jesenje vrijeme nije bilo značajnija prepreka – tako da je ovo bilo jedno lijepo druženje i korisno provedeno subotnje prijepodne.

Tihomir Lavor, predsjednik Građanske inicijative „Moj grad Sisak“