Razgovaraonica Bajke i priče iz našeg djetinjstva

Posted by | November 09, 2017 | Najave i događanja | No Comments

U Domu za starije i nemoćne osobe Sisak održana je razgovaraonica pod nazivom Bajke i priče iz našeg djetinjstva koju je organizirala i vodila volonterka i studentica Ivana Šalić iz Građanske inicijative „Moj grad Sisak“ u sklopu aktivnosti projekta „MIG III. – Međugeneracijska integracija građana“.

3

Dvadesetak umirovljenika sudjelovalo je na susretu koji su u opuštenoj atmosferi prizivajući ranija sjećanja verbalizirali dojmove iz svoje mladosti: prisjetili su se priča i bajki koje su njima pričali njihovi roditelji, ali i priča i bajki koje su oni kazivali svojoj djeci i unucima. U opisima bilo je puno osjećaja, raznih anegdota i usporedbi života nekada i sada. S obzirom da je susret vodila mlada volonterka, studentica Učiteljskog fakulteta Ivana Šalić, a umirovljenici su pozorno slušali, prihvaćali upute i aktivno sudjelovali – potvrđeno je da su ovi susreti zaista potvrda postojanja međugeneracijske integracije građana u ovim projektnim aktivnostima – pojasnila je voditeljica projekta „MIG III.“ dr. sc. Daša Poredoš Lavor.

4

Terapija pričom način je da se pripovijedanjem i kreiranjem kvalitetnog sadržaja djeluje na odraslu osobu ili dijete, te se pritom korigiraju zahtjevna i problematična ponašanja i reakcije, jer bajke i priče pružaju svima potrebnu utjehu, ali i aktiviraju mehanizme kojima psiha prirodno traži rješenja – navodi su iz stručne literature koje sudionicima pojašnjavaju Poredoš Lavor i Šalić.

6

Ove projektne aktivnosti dio su projekta „MIG III“ koje su financirane sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a sufinanciran sredstvima Grada Siska. Nositelj projekta je Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“, a partneri su Dom za starije i nemoćne osobe Sisak i Kino klub Sisak.

S nama je bio Petrinjski radio i Portal 53 – http://portal53.hr/razgovaraonica-bajke-price-iz-naseg-djetinjstva/