Terenski rad u prosincu za ljepše blagdane

Zahvaljujući donacijama građana u vidu pomoći u naravi i donacijama podarenim u KTC- humanitarnoj košarici, tijekom prosinca posjetili smo nekoliko obitelji s područja Živaje, Donjeg Hrastovca, Mišinke, Mošćenice, Gornjeg Hrastovca, Petrinje i Mračaja. Radi se o obiteljima s više djece i nezaposlenim roditeljima, obitelji s djecom koje su osobe s invaliditetom, staračkim samačkim kućanstvima – a zajedničko svima je svakodnevna borba za životnu egzistenciju.

Ljudi na terenu u najvećoj potrebi su za hranom i higijenskim potrepštinama, a mi toga imamo najmanje. Rabljena odjeća gotovo nikome više nije potrebna – svi imaju količine sukladne potrebama. Djecu raduju igračke i slatkiši što smo za iste u ove blagdanske dane uspjeli prikupiti.

Mračaj

Navedene aktivnosti dio su projekta Humanitarni rad u zajednici koji je tijekom godine u određenim segmentima bio sufinanciran sredstvima Grad Siska, a dostava humanitarne pomoći na odredišta omogućena je donatorskim sredstvima INA – industrija nafte d.d. putem projekta „Učinimo da daljina postane blizina II“.

Mošćenica

 

Mišinka

  

Živaja

Donji Hrastovac

Petrinja

Gornji Hrastovac

Što nas čeka u slijedećoj godini – ne znamo. Naše akcije vezane za humanitarni rad do daljnjeg miruju, jer nemamo općih kapaciteta za navedeno. Lijepo je pomagati, ali i za pomaganje drugima bitni su preduvjeti koji se ponekad od strane države i društva nedovoljno prepoznaju i nekako zaborave.

U nadi dolaska boljih vremena, svim korisnicima, donatorima, aktivistima, volonterima, članovima i podržavateljima želimo radost i mir Božića, te uspješnu Novu godinu …

Tihomir Lavor, predsjednik Građanske inicijative „Moj grad Sisak“