U Domu za starije i nemoćne osobe Petrinja pripremali smo voćnu salatu

Posted by | March 06, 2020 | Mediji o nama, Najave i događanja | No Comments

Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“ od prosinca 2019.  godine provodi projekt pod nazivom Međugeneracijski dijalog – put primarne prevencija nasilja u obitelji i društvu. Aktivnosti ovog projekta provode se i u Domu za starije i nemoćne osobe Petrinja, koji je partner projekta.

Tako su ovog četvrtka uoči Međunarodnog dana žena marljive ruke umirovljenica pripremale zdravu i osvježavajuću voćnu salatu. Jabuke, naranče, banane, marelice i ananas – ukrašeni šlagom napunili su pedesetak osvježavajućih čašica koje su bile proslijeđene i teže pokretnim korisnicima Doma u sobama, te smo tako dodatno oživjeli i potvrdili važnost podrške, suosjećanja i kvalitetnih međusobnih odnosa kako tijekom cijelog života – tako i u starijoj životnoj dobi – pojasnila je voditeljica projekta dr. sc. Daša Poredoš Lavor.

Na susretu je sudjelovala i ravnateljica Doma Magdalena Komes, diplomirana pravnica koja je iskazala zadovoljstvo provedbom aktivnosti, a posebno ovakvih koje su i zdravstvenog karaktera jer dodatni vitamini su potrebni svima, a osobito u vrijeme potrebe za jačim imunitetom.

Umirovljenice su se tijekom susreta podsjetile kako se nekad obilježavao Dan žena, a razgovaralo se je i o ulogama i obvezama žena tijekom različitih životnih faza. Na kraju susreta se zapjevalo nekoliko pjesama koje su tradicionalne pjesme iz krajeva od kuda potiču umirovljenice.

Asistentice na projektu Kristina Grdić, mag.ing.tech.graph. i Višnja Jendričko, te radna terapeutkinja Doma Martina Matić kao i svakog četvrtka s umirovljenicima su igrale pikado, tako da je ovo bio još jedan dan lijepog sportskog i zdravog druženja.

Projekt je financiran sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Provodi se od prosinca 2019. do lipnja 2020. godine. Partneri na projektu su Dom za starije i nemoćne osobe Petrinja, Općina Hrvatska Dubica i Knjižnica i čitaonica Kutina.

S nama je bio Petrinjski radio i Portal 53: http://portal53.hr/u-domu-za-starije-i-nemocne-osobe-pripremali-vocnu-salatu/