Susreti za umirovljenike redovito se održavaju svakog četvrtka u Domu za starije i nemoćne osobe Petrinja

Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“ provodi projekt pod nazivom Međugeneracijski dijalog – put primarne prevencija nasilja u obitelji i društvu. Aktivnosti ovog projekta provode se i u Domu za starije i nemoćne osobe Petrinja, koji je partner projekta i to svakog četvrtka u prijepodnevnim satima, u približnom vremenu od 8.30 (ili 9) do 12 sati.

Tako se svakog četvrtka organizira susret za umirovljenike s različitim aktivnostima: sportska druženja (pikado), igranje društvenih igara, edukativne razgovaraonice, kreativne radionice, individualni i grupni susreti podrške i emotivnog osnaživanje, kao i druge aktivnosti po dogovoru s umirovljenicima. Susrete vode i zajedno s umirovljenicima osmišljavaju voditeljica projekta dr. sc. Daša Poredoš Lavor, asistentice na projektu Kristina Grdić, mag.ing.tech.graph. i Višnja Jendričko, te radna terapeutkinja Doma Martina Matić.

Na prethodnom susretu razgovarali smo o samopoštovanju i samo-zaštitnim postupcima koji nam mogu pomoći da izazove svakodnevnog življenja prihvatimo dovoljno spremni i da se znamo s dovoljno asertivnih vještina založiti za sebe, izrađivali smo cvjetove od krep papira u kojem su bili bomboni iznenađenja, a svim sudionicima su podijeljeni i leci projekta  – pojasnila je Poredoš Lavor, te najavila kako će u četvrtak 27. veljače 2020. u Dom Petrinja doći Mira Čokić, diplomirana pravnica predsjednica udruge koja se bavi zaštitom prava u starosti i održati edukativni susret o razlici između ugovora o doživotnom i dosmrtnom uzdržavanju, koji je dio projekta pod nazivom Dobro je znati kojeg ova udruga iz Zagreba provodi u partnerstvu s Građanskom inicijativom „Moj grad Sisak“, uz financiranje aktivnosti od strane MDOMSP. Susret u Domu Petrinja započet će u 9.45 h i otvoren je za sve zainteresirane.

Ravnateljica Doma Petrinja, dipl. iur. i voditeljica ovog projekta dr. sc. Daša Poredoš Lavor pozivaju sve umirovljenike da im se priključe na ovom edukativnom susretu, kao i nadalje na susretima četvrtkom u Domu Petrinja jer se na ovaj način želi poticati povezivanje umirovljenika, cjelovito informiranje građana starije životne dobi da je Dom kao institucija mjesto gdje se nastavlja aktivno i cjelovito živjeti uz korištenje svih sadržaja koje lokalna zajednica pruža za život primjeren dobi.

Projekt Međugeneracijski dijalog – put primarne prevencija nasilja u obitelji i društvu financiran je sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Provodi se od prosinca 2019. do lipnja 2020. godine. Partneri na projektu su Dom za starije i nemoćne osobe Petrinja, Općina Hrvatska Dubica i Knjižnica i čitaonica Kutina.

S nama je bio Petrinjski radio i Portal 53: http://portal53.hr/svakog-cetvrtka-u-domu-za-starije-i-nemocne-osobe-petrinja-zanimljivi-susreti-za-umirovljenike/