Zaposlenici OSI iz GIMG Sisak posjetili i darivali suradnike u zajednici

Gotovo na kraju 2019. godine od vodstva Građanske inicijative „Moj grad Sisak“ saznajemo da su zadovoljni s ostvarenjima i postignućima tijekom ove godine.

Kako je istaknula voditeljica projekata u ovoj udruzi dr. sc. Daša Poredoš Lavor – našu radost želimo podijeliti s našim suradnicima u zajednici, jer svi su oni dio našeg uspjeha i zadovoljstva.

Tako su zaposlenici Građanske inicijative „Moj grad Sisak“ koji su osobe s invaliditetom posjetili slijedeće subjekte u zajednici: Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured u Sisku, Dječji vrtić Sisak Stari, Narodnu knjižnicu i čitaonicu Vlado Gotovac – Dječji odjel i Ogranak u Capragu, Grad Sisak, Gradsku tržnicu Kontroba, Centar za socijalnu skrb Sisak i Ured države uprave u SMŽ. Kako navode, planirali su još neke od subjekata u zajednici posjetiti, ali nisu uspjeli zbog kompliciranih protokolarnih procedura i otežane komunikacije s poslovno zauzetim čelništvom.

Prilikom posjete suradnicima u zajednici darivali su razne kreativne uratke nastale u sklopu projekata Eko-art i Mobilni tim za prevenciju usamljenosti koji su ostvareni putem poticajnih mjera javnog rada. Svi ovi ukrasni i uporabni predmeti nastali su marljivim i predanim radom naših zaposlenika koji su osobe s invaliditetom – pojasnila je Poredoš Lavor.

Zahvaljujući ljubaznošću Gradske tržnici Sisak dobili su priliku imati promotivno-informativni štand u ovo predblagdansko i blagdansko vrijeme. Na štandu predstavljaju projekte koje provode i izlažu razne uratke koje daruju sugrađanima – uz mogućnost doniranja sredstava – u svrhu unapređenja rada udruge i jačanja kapaciteta za daljnje zapošljavanje OSI. Na tržnici su bili već dva četvrtka, a budu i u slijedeća dva – četvrtak 5. 12. i četvrtak 12. 12. Pozivaju sve zainteresirane građane  da ih posjeti u vremenu od 9 do 11.30 h, izaberu nešto za sebe i tako pomognu rad ove udruge.

Zahvaljujemo što ste uvijek bili uz nas i pomogli nam na putu stvaranja naših postignuća. Ponosni smo na rad naših 19 zaposlenika. Želimo vam svako dobro – lijepe blagdane, osobno zadovoljstvo i profesionalni uspjeh – zajednička je poruka iz Građanske inicijative „Moj grad Sisak“.

S nama je bio Portal sisak.info: http://www.sisak.info/zaposlenici-osi-iz-gimg-sisak-posjetili-i-darivali-suradnike-u-zajednici/